La Comunitat d’Usuaris d’Aigües del Delta del Llobregat (CUADLL) celebró el pasado 6 de marzo la 54 Reunión General Técnica dedicada a analizar los Retos Actuales de los Acuíferos del Llobregat. La Jornada tuvo lugar en las Oficinas del Consorcio de la Zona Franca de Barcelona y ofreció las siguientes presentaciones:

Diagnosi i mesures de les masses d’aigua relacionades amb els àmbits de les Comunitats d’Usuaris del Llobregat, principals problemes, a cargo de Antoni Munné, Jefe del Departamento de Control y Mejora de los Ecosistemas Acuáticos, de la Agència Catalana de l’Aigua.

Decret 328/88 pel qual s’estableixen normes de protecció en relació a diversos aqüífers de Catalunya. Necessitats d’adaptació, a cargo de Mireia Iglesias, Jefa del Departamento de Coordinación Hidrogeológica de la Agència Catalana de l’Aigua.

El model numèric de la vall Baixa i delta del Llobregat com a eina de gestió i planificació, a cargo de Jordi Massana, técnico de la CUADLL.

La reutilització d’aigües i la seva progressivitat d’entrada en servei, a cargo de Fernando Cabello, Director de los Servicios del Ciclo del Agua del Àrea Metropolitana de Barcelona.

El túnel dels ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya al delta del Llobregat i la seva interacció amb l’aqüífer, a cargo de Josep Comellas, responsable de Infraestructuras en la Xarxa Ferroviària i Projectes de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya y de Daniel Fernández de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona (UPC).

La Jornada concluyó con una mesa redonda sobre las medidas de gestión para la gestión de la mejora de las masas de agua, en la que intervinieron los ponentes anteriores y un representante de cada una de las Comunidades de Usuarios.